Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@05:35:35 GMT

همایش علمی بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۳۷۴۵

همایش علمی بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری برگزار شد

امروز 24 فروردین‌ماه همایش علمی بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور میزبان برگزار گردید.

به گزارش قدس آنلاین ، معاون استاندار و فرماندار شهرستان نیشابور عنوان کرد: مسابقات علمی و ادبی اداره آموزش و پرورش در سطح استان با حضور600 گروه از سراسر استان در این مسابقات شرکت دارند و امشب و فردا دو برنامه  اصلی یعنی شب شعر و گلباران مقبره نیز اجرا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سعید شیبانی افزود: ما میزبان شاعران تاجیکی و افغانستانی در شب شعر نیشابور خواهیم بود. شهرستان در تلاش است تا مقام مفاخر علمی، ادبی و هنری خود را پاس بدارد.

جعفر سعیدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان نیشابور نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی خرسند است که میزبان نشست علمی پژوهشی بزرگداشت روز ملی عطار است؛ عطار نیشابوری از بزرگ‌ترین شاعران عارف قرن خود بود.

وی با بیان این که سخنان عطار بسیار گیراست و خواننده را مجذوب خود می‌کند، ادامه داد: عطاری از دربار فرمانروایان برایش شیرین‌تر بود و تذکره نویسان به بلند مرتبه بودن این شاعر عارف در عرفان اشارات بسیاری دارند.

همچنین محمد تقوی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: عطار را مانند مولوی هر کشوری به خود نسبت نمی‌دهد و همه می‌دانند که عطار نیشابوری است؛ برخی از اشعار عطار ارزشی و اعتقادی است و بخشی نیز در حوزه ادبیات خلاصه می‌شود.

وی عنوان کرد: تلنگرهایی در اشعار عطار وجود دارد که باعث می‌شود ما از عادت‌های روزمره دور شویم.

محی‌الدین قنبری استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور نیز گفت: سخت‌ترین مسئله در کار فرهنگی تولید محتواست؛ در شهرستان نیشابور این محتوای فرهنگی وجود دارد اما استفاده نمی‌شود.

وی بیان کرد: قدر سرمایه فرهنگی خود را باید بدانیم؛ کشورهای مجاور به آثار و سرمایه‌های خود اهمیت می‌دهند.120 سال دیگر نفتی وجود ندارد و سرمایه اصلی ما باید فرهنگی باشد.

  ***عشق، رکن اصلی آثار عطار است استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: آثار عطار نیشابوری همه رمز آلود هستند و عشق رکن اصلی آثار اوست.
 رضا اشرف‌زاده در همایش علمی بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور رگزار شد، عنوان کرد : یکی از مسائل مهمی که عرفا مطرح می‌کنند مسئله انسان است، این که حقیقت انسان چیست؟ به تعبیر دیگر من چه کسی هستم؟ این سوالات از زمان خلقت بشر وجود دارد؛ قبل از اسلام نیز این مسائل توسط فیلسوف‌های غربی مطرح بوده است.

وی ادامه داد: خواجه عبدالله انصاری، حکیم عمر خیام، مولوی، غزالی و عطار همگی به ذات انسان و علت خلقتش اشاره و در این باره و سوال ایجاد می‌کنند.

اشرف‌زاده افزود: پیر اسرار از دیدگاه عرفا مقام بسیار بلندی است که عطار آن را دارا بود؛ تمام کتاب‌ها و اشعار عطار برجسته است و در تمام مثنوی‌های عطار نیشابوری به ذات و حقیقت انسان اشاره شده است.

وی با بیان این که آثار فریدالدین عطار نیشابوری همه رمز آلود هستند؛ عنوان کرد: چرا فقط در ایام بزرگداشت عطار باید به او اهمیت داده شود و میهمانان و اساتید دعوت شوند؟ بحث درباره عطار باید روزانه باشد.

این استاد دانشگاه گفت: عشق رکن اصلی آثار عطار است؛ هیچکس نیست که داغ عشق الهی در دل او نباشد حتی کسانی که بی‌خدا باشند. عشق الهی در فطرت آدمی است و عطار به این موضوع اشاره‌های زیادی کرده است.
منبع : ایسنا
انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بزرگداشت عطار نیشابوری عطار نیشابوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۳۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست شورای رابطین امور بانوان و خانواده استان اصفهان در سال ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در سالن امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این نشست با اشاره به اثرگذاری استادان زن در جامعه اظهار کرد: شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح استادان، کارکنان و دانشجویان؛ شکل گرفته است که اهدافی همچون راهبری شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه، توانمندسازی تخصصی شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه؛ هماهنگی و نظارت بر عملکرد شورا‌های راهبری استان‌ها، هماهنگی و نظارت بر عملکرد مسئولین استان‌ها؛ ایجاد بستر تعاملی با فعالان حوزه زنان و خانواده داخل و خارج از دانشگاه را در دستور کار دارد.

قاسمی با بیان اینکه امور زنان و خانواده باید در امور دانشجویان خانم، با قوت وارد شوند، ادامه داد: ویژگی و فطرت نهادینه شده بانوان در آموزش و تعلیم و پرورش، به لحاظ پارامتر انتقال مفاهیم و دارا بودن مؤلفه‌ها و خصایص ذاتی همچون مهرورزی، صبوری و خستگی ناپذیری که خداوند در زن برای مادری قرار داده است، در شغل بسیاری از اساتید خانم تبلور یافته است.

وی با اشاره به هدف اساسی آموزش عالی خاطرنشان کرد: بانوان در هر رشته و مقطعی که تدریس می‌کنند، اهتمام ویژه‌ای را صرف صلح‌گرایی در محیط‌های سخت و ستیزه‌جو می‌نمایند. چنین معلمانی به ترویج فرهنگ تعامل، صلح و مدارا می‌پردازند و با گفتار و کردار خود، آموزش می‌دهند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان هم با اشاره به دغدغه استادان هیئت علمی، تصریح کرد: جامعه چه تفاوتی بین زنان موفق و موثر در دنیای امروزی قائل شده است؟ پیامد حضور زنان موثر در جایگاه علمی، تا چه حد انفاق افتاده است؟ برای رشد هوش و نبوغ لازمه زنان در حوزه تعلیم و تربیت، چه تسهیلاتی درنظر گرفته شده است؟

نرگس عطریان با تأکید بر نیاز‌های بانوان در دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: فعالیت‌های ورزشی، جبران مشکلات ارگونومی و ساعات کار زیاد، برنامه‌های کمک آموزشی فرزندان، توانمندسازی شایستگی‌های فرهنگی در زنان، ازجمله موارد مهمی است که باید نسبت به آن توجه ویژه داشت.

در پایان این نشست، از بانوان هیئت علمی برگزیده و افتخارآفرین در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی با حضور دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد، محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد، نجفی رییس دانشگاه آزاد استان، محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی استان و سایر مسئولان استانی تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد