Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از تولید خمیردندان نانوگیاهی و قطره آهن بدون طعم و رنگ در این مرکز رشد خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ مراکز رشد واحدهای فناور با ارائه خدمات حمایتی، پشتیبان ایجاد و توسعه حرفه‌های جدید توسط کارآفرینان در قالب واحدهای نوپای فعال در حوزه‌های گوناگون فناوری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراکز با هدف تجمیع توانایی پژوهشی و اطلاعاتی دانشگاه‌ها، صنایع و شرکت‌های دولتی و خصوصی به‌منظور تجاری کردن نتایج پژوهش‌های علمی و دانشگاهی، طراحی و راه‌اندازی شده‌اند و با تلفیق توانایی پژوهشگران، کارآفرینان و صاحبان صنایع به توسعه سریع فناوری کمک می‌کنند.

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور هم با همین اهداف سال 94 فعالیت خود را آغاز کرد و با توجه به تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات کارگاهی خوبی که این واحد دانشگاهی دارد، محصولات دانش‌بنیان و دستاوردهای علمی متفاوتی را در این سال‌ها تولید کرده است. به همین مناسبت با سعیدرضا عسگری مدیر مرکز رشد این واحد دانشگاهی به گفتگو نشستیم که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور و چگونگی راه‌اندازی آن را بیان فرمایید.

عسگری:‌ مجوز مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور سال 93 اخذ شد؛‌ اما از نیمه دوم سال 94 آغاز به کار کردیم. با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات کارگاهی خیلی خوبی در هوش مصنوعی و رشته مواد و متالوژی برخوردار بود، بیشتر در این حوزه‌ها کار کردیم.

مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور به مساحت 600 مترمربع در دانشکده فنی این واحد دانشگاهی مستقر بوده و سالن‌های آمفی‌تئاتر و اتاق‌هایی را به واحدهای فناور اختصاص داده‌ایم. چهار اتاق 60 متری  و تعداد زیادی هم پارتیشن‌بندی شده که در اختیار واحدهای فناور است.

آنا: چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان در این مرکز فعالیت می‌کنند؟

عسگری: مجموعاً 19 هسته و واحد فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور فعالیت می‌کنند که از میان آنها یک شرکت دانش‌بنیان با نام «علم و دانش شرق» برای اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی بوده و مجوز آن از منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است. تقریباً 9 هسته فناور و 9 واحد فناور دیگر هم در این مرکز هستند.

آنا:مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چه محصول دانش‌بنیان یا دستاورد برجسته علمی دارد؟

عسگری:‌ محصول قطره آهن بدون طعم و رنگ یکی از دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور است. با توجه به اینکه قطره آهن هم دندان را سیاه می‌کند و هم طعم خیلی بدی دارد، دانشجویان گروه شیمی و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی توانستند قطره آهن بدون طعم و رنگ را تولید و مجوز آن را هم از سازمان غذا و دارو دریافت کردند و اکنون در حال اخذ مجوز برای تولید انبوه آن از طریق مسئولان مربوط هستیم.

واحد دیگر فناور در مرکز رشد واحد دانشگاهی نیشابور محصولی به نام «اسکوتر برقی» تولید کرده که نمونه اولیه آن ساخته شده و در مرحله اخذ مجوز است. این واحد کامپوزیت‌هایی تولید کرده که جاذب صدا و انرژی هستند و اصطلاحاً ساختار آنها ساختار منظمی دارد. علاوه بر این محصولاتی مانند ساندویچ‌ پانل‌های عایق صوتی و حرارتی را هم تولید کرده است.

یکی دیگر از واحدهای فناور مستقر در این واحد دانشگاهی با نام «پالمام»  بازیافت کاغذهای تتراپک را انجام می‌دهد. پاکت‌های شیر و آبمیوه لایه‌های مختلفی شامل لایحه‌های پلیمری، کاغذی و آلومینیومی دارند. شرکت پالمام با بازیافت این کاغذهای تتراپک، گرانول‌های کامپوزیتی تولید می‌کند که به‌عنوان ماده اولیه صنایع پلاستیک از آن استفاده می‌شود.

استفاده از محصول دانش‌بنیان واحد نیشابور در صنایع نظامی

شرکت «نانوکاتالیست» که یکی دیگر از شرکت‌های فناور این واحد دانشگاهی است، تولید خمیردندان گیاهی و اصطلاحاً نانوگیاهی را انجام می‌دهد و شرکت فناور «فرامرز» هم دستگاهی تولید کرده که سینتیک واکنش‌ها را با محاسبه سرعت انجام واکنش‌ها از روی کاهش وزنی که نمونه در حین انجام واکنش انجام می‌دهد، اندازه‌گیری می‌کند.

شرکتی فناور دیگری با عنوان «آمیزه» پودر توپال که پودر آلومینیوم سایز میکرون است و معمولاً به‌صورت ورقه‌ای یا پِلیت تولید می‌شود را به‌صورت کروی تولید می‌کند که در صنایع نظامی برای ساخت موشک استفاده شده و نوع ورقه‌ای آن هم در صنعت ساختمان و در پنل سیمان سبک استفاده می‌شود.

محصولی با عنوان «پوشش‌های هیبریدی» که معمولاً برای قالب‌هایی تحت سایش مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند قالب‌های ریخته‌گری صنایع فولاد در شرکت دانش‌بنیان دیگر این واحد دانشگاهی با عنوان «علم و دانش شرق» ساخته و یک نرم‌افزار با عنوان نرم‌افزار نیشابورگردی برای گردشگری تهیه شده است.

واحد فناور «پویافرامرز» این واحد دانشگاهی هم دستگاه تحلیل حرارتی وزنی را تولید کرده و ساخت سامانه کسب‌وکاری با عنوان «جی چندل» را هم مدنظر داشتیم که به ثمر نرسید.

آنا:‌ برنامه‌های در حال اجرا و اهداف پیش روی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چیست؟

عسگری:‌ آن چیزی که از سوی سازمان مرکزی در نظر گرفته شده این است که دانشگاه‌ها به سمت بحث سراهای نوآوری بروند؛ اما برای سراهای نوآوری حداقل باید 20 واحد دانشگاهی در این زمینه فعالیت داشته باشند تا بتوانیم به آن سمت حرکت کنیم.

در حال انجام کارهایی هستیم تا بسنجیم به چه شکل می‌توانیم روی این مسئله کار کنیم. با توجه به اینکه نزدیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور مجتمع فولاد خراسان قرار دارد، می‌توانیم با استفاده از این موقعیت ظرفیت و فضایی را ایجاد تا قطعات مورد نیاز این مجتمع را بومی‌سازی کرده و در این واحد دانشگاهی تولید کنیم.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور مراکز رشد دانشگاه آزاد واحد دانشگاهی واحدهای فناور واحد فناور تولید کرده رشد واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها

رحمن دشتی رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری آنا به مشکلات اجرای طرح‌های واحدهای فناور این پارک اشاره کرد و گفت: هم اکنون برای اجرای این طرح‌ها با چندین مشکل مواجه هستیم. یک، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با توجه به قواره‌های پایین شان در حوزه‌های رقابتی نیاز به سرمایه  ثابت و سرمایه در گردش دارند. این شرکت‌ها عملا در بخش تسهیلات با چالش‌های جدی مواجه هستند. امسال موفق شدیم، ۶۰ میلیارد تومان سرمایه در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم.

وی افزود: همچنین در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸ نیز اعتبار خوبی ایجاد شده است، اما برای جذب این تسهیلات به هماهنگی جدی بانک‌ها در این مسیر نیاز است تا شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور بتوانند برای دریافت این اعتبار اقدام کنند.

دشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک‌ها برای ارائه تسهیلات تبصره ۱۸، علاوه بر نقدینگی، ضمانت نامه‌های متعددی می‌خواهند. این ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، نوپا و نوآور سنگین است. این شرکت‌ها بر اساس دانش و آگاهی می‌خواهند یک بخش از مشکلات صنعت و جامعه را برطرف کنند بنابراین ضمانت نامه‌های این شرکت‌ها باید تسهیل شود. ضمانت نامه ملکی که از این افراد مطالبه می‌شود، عملکرد سختگیرانه‌ای را برای آنها ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: عملیات‌های زیرساختی نیز یکی از معضلات و مشکلات بزرگ پارک‌های علم و فناوری است. زمین‌ها تنها با ایجاد گذر و تاسیسات قابل واگذاری به پارک‌های علم و فناوری هستند. ما در استان بوشهر به میزان ۲ کیلومتر گذر‌ها را ایجاد کرده‌ایم. ۲ هزار هکتار زمین نیز  در وهله نخست قابل واگذاری است، اما در زمینه تاسیسات آنها و روسازی آن گذر‌ها هنوز اتفاقی نیفتاده که اعتبارات ویژه‌ای می‌طلبد.

به گفته وی، تا زمانی که ما نتوانیم شرایط زیرساختی از ایجاد گذر تا تاسیسات الکتریکی، آب و برق و ... را مهیا کنیم، ساختن شرکت‌ها در محل زمین‌های پارک‌های علم و فناوری و ایجاد تولید دانش پایه در قطعات کوچک با چالش‌های جدی مواجه می‌شود از اینرو برای رفع این مشکلات نیاز به تسهیلات ویژه‌ای داریم.

بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر اندک است

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس درباره بودجه پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک‌های علم و فناوری دو بودجه هزینه‌ای و تملکی دارند. بودجه هزینه‌ای پارک‌های علم و فناوری صرف حقوق کارکنان و تسهیلات مربوط به شرکت‌های تازه وارد به مراکز رشد می‌شود؛ شرکت‌هایی که نیاز به تسهیلات اولیه دارند تا بتوانند خدمات و تولیدات اولیه شان را متناسب با ایده نظری‌شان ارائه دهند. میزانی از این بودجه نیز در راه سرمایه در گردش برخی از شرکت‌های بزرگ می‌شود؛ این شرکت‌ها در راه بازار هستند و نیاز به سرمایه شش ماه و یک ساله دارند تا بتوانند نسبت به تولید یا ایجاد قراردادشان اقدام کنند.

وی یادآورشد: بودجه تملکی پارک‌های علم و فناوری نیز در راستای اجرای پروژه‌های عمرانی صرف می‌شود. میزان این بودجه‌ها بسیار اندک است. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند با کمک و مساعدت استانداری و سازمان برنامه و بودجه، بودجه تملک و عمرانی را دریافت کنند. اگر این بودجه از استانداری و سازمان برنامه و بودجه اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات مجموعه ما برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند یک بودجه نیز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان دریافت کنند. ما اکنون برای دریافت بودجه‌های استانی و معاونت علمی و فناوری اقدامات اولیه را انجام داده ایم. اگر این بودجه‌ها و تسهیلات به موقع دریافت کنیم، روند اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساخت‌های ما سریعتر پیش خواهد رفت. در این صورت شاهد رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور خواهیم شد.

وی در پاسخ به این سوال که بودجه سال آینده پارک علم و فناوری خلیج فارس چقدر است، گفت: هنوز رقم بودجه مشخص نشده است. در حال حاضر کلیات بودجه در مجلس تصویب شده و مابقی آن در حال رایزنی و چانه زنی است.

دشتی افزود: متاسفانه بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر استان، بسیار ناچیز است. بودجه یک دانشگاه مادر در استان نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان، اما بودجه پارک علم و فناوری ۸ درصد از این سرمایه است. ما باید بپذیریم دانشگاه وظیفه آموزش نیروی‌های تخصصی و کاربردی را دارد و برای تربیت این افراد برنامه ریزی می‌کند و دارای سلف، خوابگاه و امورات دانشجویی، پژوهشی و آموزشی است. پارک‌های علم و فناوری قرار است از خروجی دانشگاه‌ها بهره ببرند از اینرو باید امکانات لازم در اختیار داشته باشد تا بتواند فارغ التحصیلان دانشگاهی را متصل به بازار کار کند و این افراد نیز بتوانند با ارائه خدمت و ایده‌ای فناورانه مشکلی از جامعه وصنعت برطرف سازند.

وی گفت: اگر نتوانیم به موقع این اعتبارات را به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تخصیص دهیم، با توجه به نرم تورم، قدرت خرید و پیاده سازی ایده‌های آنها به درازا خواهد کشید. اگر سرمایه در گردش به موقع به شرکت‌ها تزریق شود، انگیزشی برای ادامه فعالیت این افراد به وجود می‌آید. به طبع با ایجاد این انگیزش، اعتبار و اعتماد فناوران بیشتر می‌شود و این افراد می‌توانند خدمات ویژه‌ای به جامعه و صنعت ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی
  • مراحلِ چاپ و تولیدِ اسکناس دلار + ویدئو
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • امام جمعه خرم آباد : مانتوی بدون دکمه و پیراهن‌ کوتاه در بازار دیده می‌شود 
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • دست مایوالکترونیک توسط مرکز توانبخشی هلال احمر به تولید انبوه می رسد