Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از ساخت کوره آنالیز حرارتی وزنی با دقت بالا در این مرکز تحقیقاتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور با هدف ارائه خدمات آزمایشگاهی و پروژه‌ای مسئله‌محور در حوزه‌های مختلف مهندسی، مشارکت در تولید دانش و محصولات دانش‌بنیان، ارائه خدمات آزمایشگاهی بر پایه استانداردهای بین‌المللی و ملی در زمینه آنالیز و ارزیابی مواد بسترسازی فعالیت‌های دانش‌بنیان از طریق مشاوره علمی، فنی و اقتصادی و نیازسنجی پژوهشی صنایع و ارائه پروپوزال‌هایی با رویکرد صنعت و جامعه برای مقاطع تحصیلات تکمیلی به راه‌اندازی مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور دستاوردها و اقدامات متنوعی با اهداف در نظر گرفته شده داشته که در گفتگوی خبرنگار آنا با محمدحسین همتی رئیس این مرکز تحقیقاتی پی‌می‌گیریم.

آنا:‌ مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چرا و چگونه ایجاد شد؟

همتی:‌ وجود گروه متالورژی -که از گروه‌های قدیمی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و در شرق کشور هم از گروه‌های قدیمی حساب می‌شود- وجود گروه‌های مکانیک و شیمی بسیار قوی در واحد دانشگاهی نیشابور؛ بهره‌مندی از دانشیاران و استادان خیلی خوب و برگزاری مسابقات رباتیک خیام -که در شرق کشور برگزار می‌شود- باعث شد که از سال 94 برای اخذ مجوز مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو اقدام کردیم و توانستیم سال 96 با اخذ مجوز لازم این مرکز را راه‌اندازی کنیم که بین‌رشته‌ای باشد، یعنی هم در زمینه فناوری‌هایی مربوط به تولید فعالیت کرده و هم در تولید مواد نو ورود کنیم، علاوه بر این نیشابور هم از لحاظ صنعتی و هم معدنی‌ در منطقه خراسان‌رضوی جزء سه منطقه معدنی کشور است که در صنایع،  قطب دوم صنعتی استان بعد از مشهد محسوب می‌شود.

مأموریت‌های تعریف شده برای مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو چیست؟

همتی:‌ مأموریت اصلی ارتباط گرفتن با صنایع بوده و اینکه بتوانیم به‌روز پاسخگوی نیاز آنها باشیم. با توجه به اینکه قطب سوم کشور یعنی فولاد نیشابور در این شهرستان قرار گرفته، مأموریت اصلی مرکز این است که با صنایع بزرگ ارتباط بگیریم؛ البته که تلاطم بازار و شرایط اقتصادی موجود، ارتباط گرفتن را مقداری دشوار می‌کند و زمانی که در انتظار به نتیجه رسیدن کارها هستیم، مسائل اقتصادی کارها را می‌خواباند.

حداقل 10 پروپوزال (نوعی طرح اولیه پیشنهادشده از کار اصلی است که قبل از انجام آن ارائه داده می‌شود) با شرکت فولاد تعریف کرده‌ و تا پای امضا هم پیش رفتیم؛ اما مسائلی مانند تغییر مدیرعامل باعث به تعویق افتادن کارها می‌شود. با سه شرکت تفاهم‌نامه امضا شده و سه قرارداد و پروژه برون‌دانشگاهی با صنایع داریم که با توجه به مجموعه شرایط اقتصادی کشور سعی کردیم سهمی برای خود پیدا کنیم.

آنا:‌ دستاوردها و محصولات مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو تاکنون چه بوده است؟

همتی:‌ محققان مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور سه دستگاه در حوزه فناوری پیشرفته ساخته‌اند.

کوره PGF که کوره آنالیز حرارتی وزنی با دقت خیلی بالا بوده و تا به حال در کشور سابقه نداشته است، توسط محققان مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو ساخته شده و در مراحل آخر تحویل به مرکز رشد دانشگاه قرار دارد.

با توجه به وجود رشته ارشد خوردگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور دو دستگاه توسط محققان این مرکز ساخته شده که از آنها در آزمایشگاه برای تست سایش مواد در حوزه پوشش‌دهی و سطح کاربرد استفاده می‌کنیم. در هر صورت با شرایط موجود و نگاه و هدف ما مبنی بر ارتباط با صنعت، سعی کرده‌ایم خودمان را به حوزه صنعت نزدیک کنیم.

اختراعی توسط محققان این مرکز در حوزه پنل‌های ساندویچی کامپوزیتی نیز با عنوان ساخت کامپوزیت‌های متخلخل منظم و لایه‌ای سلسترامیک که برای ساخت‌وساز سازه‌های سبک و مقاوم استفاده می‌شود به ثبت رسیده است.

دو تفاهم‌نامه با جهاد دانشگاهی خراسان‌رضوی و یک شرکت خصوصی امضا کرده‌ایم. ارزش تفاهم‌نامه‌ شرکت خصوصی را حدود 200 میلیون تومان ارزیابی کردیم که فعلاً 50 میلیون تومان آن محقق شده و در مراحل  آخر پروژه نخست هستیم که در قالب همان تفاهم‌نامه به قرارداد منتهی شده است.

در این دو سال که مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور راه‌اندازی شده بیشتر سعی کردیم  زیرساخت‌ها را فراهم کنیم در همین راستا و به دلیل کمبود امکانات در این واحد دانشگاهی یک آزمایشگاه و کارگاه را در اختیار گرفتیم تا با تجهیز آنها برای فعالیت‌های خود مورد استفاده قرار دهیم.

آنا:‌ پایان‌نامه‌های دانشجویی، طرح‌های پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه چه جایگاهی در فعالیت‌های این مرکز دارند؟

همتی: استادان مرکز تحقیقات فناوری و فرآورش مواد نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور قرارداد پنج پروژه را مستقیماً با شرکت‌های صنعتی مختلف بسته‌اند؛‌ اما انجام پروژه‌ها با صنعت واقعاً دشوار بوده و این چند طرح هم با توجه به ارتباط و آشنایی انجام شده است.

صنایع رغبت چندانی به کار تحقیقاتی با دانشگاه ندارند و با توجه به اینکه دانشجویان در انجام پروژه‌ها محدودیت زمانی دارند و می‌خواهند کار به نتیجه برسد، مقداری تعامل را سخت می‌کند و برای اینکه بتوانیم مستقیماً از طریق مرکز کار را به نتیجه برسانیم، دشوار است. 

همکاران در مرکز تقریباً 30 مقاله ISI با ضریب تأثیرگذاری داشته و رتبه اچ ایندکس این مرکز 17 است. به‌دلیل اینکه در حوزه تخصصی کار می‌کنیم و تعداد دانشجویان این واحد دانشگاهی که در رشته‌های تخصصی و در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری  تحصیل می‌کنند، کم است، نتوانسته‌ایم خیلی با دانشجویان دکتری‌کار کنیم.

آنا:‌ فعالیت این مرکز را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد تا دچار لغو مجوز نشود؟

همتی: گزارش کاری که برای ارزیابی این مرکز به سازمان مرکزی دانشگاه ارائه کرده‌ایم در حوزه‌های مختلف امتیاز خوبی خواهد گرفت به‌دلیل اینکه هم توانسته‌ایم قرارداد برون‌دانشگاهی جذب کنیم، هم ثبت اختراع داشته باشیم و هم استادان مرتبط با مرکز مقالات خوبی به انجام رساندند.

به‌طور کلی در مقایسه با مراکز تحقیقاتی دیگر بعد از سه سال، ارزیابی مثبتی خواهد بود و امیدواریم امسال بتوانیم فعالیت مرکز را ادامه دهیم.

آنا:‌ آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات شما موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟

همتی:‌ یکی از همکاران این مرکز الکل 70 درصد با قیمتی بین نصف تا یک سوم قیمت بازار تولید کرده و اکنون مشغول مکاتباتی برای تأمین فضای لازم برای تولید انبوه این محصول هستیم که اگر به نتیجه برسد این محصول دارای سود اقتصادی خوبی خواهد بود.

از طریق اداره کل مراکز تحقیقاتی هم اطلاع‌رسانی شده تا اگر این محصول از لحاظ قیمتی به‌صرفه باشد، آن را تولید کرده و به نهادها و سازمان‌های دیگر هم ارسال کنیم.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز تحقیقات فناوری تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی

شرکت چینی هواوی که در لیست سیاه آمریکا قرار دارد، تحقیقات پیشرفته در دانشگاه‌های آمریکایی از جمله هاروارد را از طریق یک بنیاد مستقر در واشنگتن، به صورت محرمانه، تامین مالی کرده است.

به گزارش ایسنا، طبق اسناد و اظهارات منابع آگاه، هواوی تنها سرمایه‌گذار یک رقابت تحقیقاتی است که از زمان آغاز به کارش در سال ۲۰۲۲، میلیون‌ها دلار جایزه دریافت کرده است و صدها پیشنهاد از دانشمندان در سراسر جهان، از جمله دانشمندان دانشگاه‌های برتر آمریکا که پژوهشگران خود را از همکاری با این شرکت منع کرده‌اند، دریافت کرده است.

این رقابت توسط «بنیاد اپتیکا» که بازوی انجمن حرفه‌ای غیرانتفاعی «اپتیکا» است و تحقیقات اعضایش در زمینه نور، فناوری‌هایی مانند ارتباطات، تشخیص‌های زیست پزشکی و لیزرها را پشتیبانی می‌کند، مدیریت می‌شود.

طبق یک سند غیرعمومی که توسط بلومبرگ بررسی شده است، این بنیاد، ملزم نیست هواوی را به‌عنوان منبع مالی یا حامی برنامه رقابت، مشخص کند و وجود و محتوای این توافق‌نامه و روابط بین طرف‌ها نیز اطلاعات محرمانه تلقی می‌شود.

این یافته‌ها نشان می‌دهد هواوی که در شنژن چین مستقر است، با وجود شبکه‌ای از محدودیت‌های آمریکا که طی سال‌های گذشته در پاسخ به نگرانی‌ها مبنی بر استفاده فناوری این کشور توسط پکن به عنوان ابزار جاسوسی اعمال شده است، از یک استراتژی، برای باقی ماندن در خط مقدم تامین مالی تحقیقات بین‌المللی استفاده می‌کند.

متقاضیان و مقامات دانشگاهی که بلومبرگ با آنها تماس گرفت و همچنین یکی از داوران مسابقه، اعلام کردند تا زمانی که یک خبرنگار از آنها سوال نکرده بود، از نقش هواوی در تامین مالی این برنامه اطلاعی نداشتند. تعدادی از متقاضیانی که با بلومبرگ مصاحبه کردند، گفتند: معتقدند که این پول از سوی بنیاد آمده است و نه یک نهاد خارجی.

تلاش محرمانه در واشنگتن، در تضاد با ابتکارات علنی هواوی در چندین کشور اروپایی است. به عنوان مثال، فرانسه و آلمان، با وجود توصیه کمیسیون اروپا مبنی بر اینکه تجهیزات این شرکت چینی به دلیل خطرات امنیتی از شبکه های کشورهای عضو حذف شود، میزبان مراکز علمی با برند شرکت هستند.

گزارش سالانه «بنیاد اپتیکا» در سال ۲۰۲۳، هواوی را در بخش فهرست «بزرگترین اهداکنندگان» که از زمان تاسیس این سازمان در بیش از دو دهه گذشته، بیش از یک میلیون دلار کمک کرده‌اند، تائید می‌کند. غول‌های فناوری آمریکایی گوگل و متا پلتفرم، از جمله شرکتهایی هستند که در رتبه دوم اهداکنندگانی قرار دارند که ۲۰۰ هزار دلار یا بیشتر کمک کرده‌اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا در سال‌های اخیر از ترس از دست دادن بودجه منابع فدرال از جمله پنتاگون و بنیاد ملی علوم به دلیل نگرانی‌های امنیتی، از محققان خواسته‌اند روابط خود را با هواوی قطع کنند. این موسسات همچنین سیاستهایی را تقویت کرده اند که دانشگاهیان را ملزم به افشای بودجه خارجی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • از کوره‌های آتشین تا نوک تیز؛ مدادها چگونه ساخته می‌شوند؟
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج