Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- تاثیر عطار بر شهر و ادب و فرهنگ ایران زمین و جهان اسلام همچون تاثیر نیشابور بر فرهنگ ایران و جهان اسلام است.

به گزارش خبرنگار آریا در نیشابور ، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در همایش علمی روز ملی عطار نیشابوری که بصورت مجازی وبا شرکت وسخنرانی جمعی از اعضای هیات علمی گروه زبان وادبیات فارسی این دانشگاه برگزار گردید اظهارکرد:25 فروردین ماه در تقویم فرهنگی کشور ما روز بزرگداشت شخصیت جهانی و شخصیت بلند نام پر افتخار عرفانی فریدالدین  عطار نیشابوری زینت بخش دفتر و دیوان بزرگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر سید مجتبی موحدی فر افزود: شخصیتی که در عرصه شعر و ادب عرفانی آوازه یافته و در سراسر جهان او را به شایستگی و بایستگی یاد می نمایند.

وی ابراز کرد: بی جهت نیست که شعرا، عرفا وسالکان نامدار ازجمله حضرت مولانا در وصف عطار نیشابوری می گوید:« هفت شهر عشق را عطار گشت؛ ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم».

ریاست دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور بیان کرد: بزرگداشت این شاعر گرانمایه در اولین ماه از فصل رویش و بالندگی ماه شور و نشاط و سرزندگی مغتنم است وعلی الخصوص  آنکه  امسال که روز ملی عطار با مطلع ماه عبادت و بندگی ماه مبارکه رمضان متقارن شده است، برای دلبستگان به فرهنگ و ادب و معرفت و علاقمندان به آثار و مفاخر فرهنگی کشور و سرزمین اسلامی به ویژه دیار قلمدانهای مرصع و شهر حدیث سلسله الذهب مایه فخر و مباهات ویژه ای است. دراین روز مشایخی همچون عطار را در کنار ملت فرهنگ و هنر دوست تکریم و تعظیم نموده و چون گوهر نایاب در  موزه ذهن و جان خود حفظ می نماییم.

وی خاطرنشان کرد: امید دارم این همایش ها و بزرگداشت ها به شناخت آثار این بزرگان و اندیشمندان منتهی گردیده وخصوصا در این سالی که مزین به شعار «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» شده است اهتمام عمده دلبستگان به فرهنگ و ادب و معرفت بیش از گذشته معطوف، عمل و تلاش برای این سرزمین اسلامی باشد.

وی ادامه داد: آحاد جامعه به ویژه نسل جوان احساس هویت و استقلال چندانی مینمایند  زمانیکه عارفان و اندیشمندان علم  و عظمت  گذشته بی بدیل این مردان بزرگ شناسانده میشود،یادمان باشد که شناخت و شناساندن این بزرگان معتبر داشتن این ملت رشید و شجاع و بزرگوار است.

دکتر موحدی فر اذعان کرد: عطار نیشابوری بدون تردید یکی از مفاخر و مشاهیر تراز اول و بلکه یکی از ستارگان درخشان آسمان علم، ادب و عرفان و معرفت ایران است.

وی افزود: آوازه او قرنهاست که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و آثار ارزشمندش حدیث دل و نجوای درون خیل عظیمی از صاحبدلان و اهالی اندیشه در سراسر گیتی شده است.
 
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور تاکیدکرد: عطار از جمله انسان هایی است که خداجویی را در اشعار خود به شیواترین روش بیان کرده است، ارادت عطار به خاندان عصمت و طهارت نیز تا آنجاست که تذکرة الاولیا را که مجموعه‌ای از شرح احوال بزرگان احوال بزرگان دین عرفان است به گفته خود به سبب تبرک با ذکر مقامات کرامات امام جعفر صادق (علیه السلام) شروع نموده و در بخش نود و هفتم با ذکر مقامات کرامات امام محمد باقر (ع) پایان می بخشد.

وی بیان کرد: آری به طور قطع تاثیر عطار بر شهر و ادب و فرهنگ ایران زمین و جهان اسلام همچون تاثیر نیشابور بر فرهنگ ایران و جهان اسلام است.

ریاست دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور تصریح کرد: برماست به عنوان میراث داران و مشعل داران این گنجینه‌های ارزشمند نهایت تلاش خویش را در راه نگهبانی و بهره مندی و بهره برداری از آنها مصروف داریم، ضمن ابراز تقدیر و سپاس مندی از تمام مسئولان دلسوز و فرهیخته نیشابور به ویژه معاونت محترم استاندار و فرماندار نیشابور جناب آقای قامتی و اداره ارشاد اسلامی، اعضای هیئت علمی گروه ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور و اساتید محترم مدعو و آنان که در بزرگداشت این روز همت گماشته اند امید داریم شاهد کوشش های علمی، پژوهشی و ادبی بیشتری از سوی اصحاب اندیشه و قلم بویژه نسل جوان در آینده باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تاثیر عطار همچون تاثیر نیشابور بر فرهنگ ایران و اسلام است دانشگاه آزاد اسلامی عطار نیشابوری جهان اسلام فرهنگ ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۷۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ قباد میمنت آبادی در جلسه شورای استانی دانشگاه آزاد اسلامی کردستان که با حضور قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در سنندج برگزار شد، با تبریک روز معلم اظهار داشت: در آستانه ۲۲ اردیبهشت ماه مقام معظم رهبری سفری هشت روزه به استان کردستان داشتند که برکات بسیار زیادی داشت و مجموعه استان و دانشگاه آزاد اسلامی هم به تبع آن بهره مند شده اند.

وی افزود: رویداد دیگر، سوم خرداد به عنوان سالروز آزاد سازی خرمشهر را در پیش رو داریم. حضرت امام رحمة الله علیه فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد و معجزه ای که در آن زمان توسط رزمندگان اسلام رخ داد.

وی در ادامه گفت: در طول دوران جنگ تحمیلی و از ابتدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، استان کردستان ۵ هزار و ۵۳۵ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده. طبیعتا بنیاد دانشگاه آزاد اسلامی و علم و دانش بر اساس خون شهیدان بنا نهاده شده لذا پاسداری و ارتقای آن وظیفه تک تک ماست. 

میمنت آبادی در ادامه بیان کرد: امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است توقع این است که برای تحقق شعار امسال به صورت شعاری نگاه کنیم و بستری که می تواند مشارکت مردمی را به جنبش و تحرک وا دارد فراهم کنیم و در مجموعه آموزش عالی و دانشگاه ها این بستر فراهم هست تا این شعار سال و دیگر شعارها تحقق پیدا کنند چنانچه در زمینه بحث های درآمدی و بخش های دانش بنیان اقدامات و کارهایی صورت گرفته و همه دست در دست هم دهیم و در کنار همدیگر مسائلی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد را حل کنیم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تصریح کرد: استان کردستان در حوزه های کشاورزی،  صنعت و معدن ظرفیتهای خوبی دارد و در زمینه چابک سازی اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان انجام شده است و در کارنامه عملکردی بیست و هشت گانه همه واحدهای ما دو تا سه رتبه ارتقا پیدا کرده اند و رتبه دانشگاه آزاد اسلامی کردستان از سال گذشته ارتقا رتبه پیدا کرده و در زمینه جذب دانشجو هم در نیمسال اخیر ۱۳ هزار و ۳۴۲ نفر جذب شده است.

میمنت آبادی با اشاره به اینکه آمار آموزشیار نیز در نیمسال گذشته حدود ۱۵ هزار بوده است و تعداد آمار دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در طول دو سال گذشته روند رو به رشدی داشته است، اظهار داشت: امسال نسبت به سال گذشته از نظر افزایش تعداد دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان ۳۴ درصد رشد داشته ایم و استان کردستان رتبه نخست را کسب کرد و استان سمنان با فاصله زیاد رتبه دوم را کسب کرد. 

وی خاطر نشان کرد: امسال ۶ هزار و ۹۲۴ نفر پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان صورت گرفته که فقط ۵ هزار نفر آن ثبت نامی بوده است و مجموعا ۳۱۸ نفر اعضای هیئت علمی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی کردستان وجود دارد و هم اکنون ۲۲ نفر دانشیار در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان فعالیت دارند در حالی که سال گذشته فقط ۸ نفر دانشیار داشتیم و ۱۴ نفر به مجموع ارتقا یافته های ما افزوده شدند.

میمنت آبادی به اجرای طرح دستیار آموزشیار که اکنون در حال اجراست اشاره کرد و گفت: در همین راستا مشکلاتی وجود دارد و فقط توانستیم تعدادی افراد حق التدریس را جذب کنیم و از صد در صد ظرفیت به عنوان دستیار آموزشیار استفاده کرده ایم.

وی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در استان کردستان در بیش از ۳۰۰ رشته آموزشی در مقطع کاردانی،  کارشناسی، دکترای عمومی و دکترای تخصصی (که در حدود ۴۰ رشته مجوز تحصیل دارد در ۲۶رشته) مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامي کردستان افزود: در سال گذشته هشت رشته به رشته های دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اضافه شد که پنج رشته آن در مقطع کارشناسی ارشد بوده است و در حدود دو، سه سال پیش جذب دانشجوی بین الملل نداشتیم اما در حال حاضر ۷۵ دانشجوی بین الملل در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان مشغول به تحصیل هستند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • حمایت دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد از طرح نور